egyszerű rizs
2013 szeptember 20. | Szerző: Lucusmucus |
Tök fura, hogy sokan nem tudják hogyan kell egyszerű rizst főzni.
Példának okáért ott van a párom, aki amúgy iszonyat finom és nehéz kajákat tud csinálni, de rizst valahogy nem. Mindig megkérdezi, hogy akkor most hogyan is kell?
Úgyhogy leírom, én hogy csinálom kerámiaedényben:
- 1 evőkanál olaj
- bögre rizs
- 1-2 tk só
- 2 tk vegeta
- 2 bögre víz
a bögre itt 2,5 dl-es
Megpirítom a rizst az olajon, hozzáadom a sót, vegetát, majd felöntöm vízzel. Felöntés után már nem nyúlok hozzá, csak lefedem és kb 20 percig (vagy ameddig a vizet teljesen el nem fövi) alacsony fokozaton főzöm. Közben tilos kavargatni! Szóval célszerű olyan edényben főzni, amiben tuti, hogy nem ég le.
Főzök is gyorsan, egy kis édes-savanyú mártással. nyam-nyammmm 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: