kolbászzsíros pogi

2013 szeptember 18. | Szerző: |

Reggel a nyitáskor ezt fogom ajánlani mindenkinek, egy jó kis tejeskávéval vagy csak simán tejjel. Garantáltan megadja a kellő energiát a tízóraiig. 🙂

  • 50dkg liszt
  • kb 2 dl kolbászzsír
  • 1 dl tej (az élesztőhöz)
  • 5 dkg friss élesztő
  • 2 tk cukor (a tejbe)
  • 3 tk só
  • 2 tojássárgája (egy a tésztába és egy a kenéshez)
  • 15 dkg reszelt sajt (a tésztába)
  • reszelt sajt a tetejére

Az élesztőt elkeverem a cukorral és az élesztővel, felfuttatom, és az összes alapanyagot összekeverem. Gyúrom, és mikor úgy látom hogy megfelelő az állaga, hagyom kelni kb 30 percet.

Kinyújtom, majd összehajtogatom és hagyom pihenni fél órát, újra kinyújtom, újra pihentetem. Kiszaggatom, megkenem a tetejét tojássárgájával, megszórom sajttal, majd 180 fokos előmelegített sütőben alul-fölül sütésen 30 percig sütöm. Nyaaaammm 🙂 azt egyébként tudni kell, hogy nem lesz tipikus pogácsa íze, inkább mint az ilyen sós sütiknek. Nekem nagyon ízlik 🙂

pogi

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Legutóbbi hozzászólások

    Archívum

    Blogkövetés

    Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

    Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

    Üzenj a blogger(ek)nek!

    Üzenj a kazánháznak!

    Blog RSS

    Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!